Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)



Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) inneholder 75 Kalorier, 2 g Karbo, 7 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2376 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgblekksprut
5ssolivenolje
0,5kgløk i skiver
0,75dlhvitvin
1,5dlvann
1tsoregano
1dashsalt
1dashpepper
2stktomater, flådde i terninger




Næringsdeklarasjon for Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75.20322.04Kcal
Protein7.4131.73gram
Karbohydrat1.888.05gram
Kostfiber0.813.47gram
Fett3.7215.93gram
Mettet fett0.602.57gram
Alkohol0.42 %
Salt0.190.79gram
Pris på oppskriftenKr 4.00Kr 17.13Kroner
Hele oppskriften veier1 713 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens blekksprutene, ta ut innmaten og kast den. Vær forsiktig så det ikke går hull på blekkposen. Vask blekkspruten grundig innvendig og utvendig. Gni den med salt og skyll godt. Skjær opp blekkspruten i mindre biter.

Varm oljen i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og gjennomsiktig. Øk varmen og stek blekkspruten på sterk varme mens du rører hele tiden. Stek til all væske er kokt inn og blekkspruten begynner å feste seg til gryten. Tilsett vin og vann forsiktig mens du rører. Ha i oregano, 1 ts salt og en knivsodd malt pepper.

Legg på lokk og la blekkspruten trekke på svak varme i 30 minutter. Rør om av og til. Sjekk at blekkspruten er mør. Ha i tomatene og kok uten lokk noen minutter. Rør ofte.

Blekksprutbitene skal dekkes av et tynt lag av den tykke, aromatiske sausen

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6423)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.