Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) inneholder
75 Kalorier,
2 g Karbo,
7 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2376 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 75.20 | 322.04 | Kcal |
Protein | 7.41 | 31.73 | gram |
Karbohydrat | 1.88 | 8.05 | gram |
Kostfiber | 0.81 | 3.47 | gram |
Fett | 3.72 | 15.93 | gram |
Mettet fett | 0.60 | 2.57 | gram |
Alkohol | 0.42 % | | | |
Salt | 0.19 | 0.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.00 | Kr 17.13 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 713 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens blekksprutene, ta ut innmaten og kast den. Vær forsiktig så det ikke går hull på blekkposen. Vask blekkspruten grundig innvendig og utvendig. Gni den med salt og skyll godt. Skjær opp blekkspruten i mindre biter.
Varm oljen i en gryte og stek løken på middels varme til den er blank og gjennomsiktig. Øk varmen og stek blekkspruten på sterk varme mens du rører hele tiden. Stek til all væske er kokt inn og blekkspruten begynner å feste seg til gryten. Tilsett vin og vann forsiktig mens du rører. Ha i oregano, 1 ts salt og en knivsodd malt pepper.
Legg på lokk og la blekkspruten trekke på svak varme i 30 minutter. Rør om av og til. Sjekk at blekkspruten er mør. Ha i tomatene og kok uten lokk noen minutter. Rør ofte.
Blekksprutbitene skal dekkes av et tynt lag av den tykke, aromatiske sausen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6423)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.