Bringebærterte inneholder
257 Kalorier,
23 g Karbo,
5 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Bringebærterte har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bringebærterte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7021 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bringebærterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 257.22 | 4 404.28 | 367.02 | Kcal |
Protein | 4.64 | 79.45 | 6.62 | gram |
Karbohydrat | 22.75 | 389.54 | 32.46 | gram |
Kostfiber | 2.37 | 40.58 | 3.38 | gram |
Fett | 15.88 | 271.91 | 22.66 | gram |
Mettet fett | 8.58 | 146.91 | 12.24 | gram |
Salt | 0.21 | 3.57 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.20 | Kr 140.41 | Kr 11.70 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 712 totalt | 1 712 pr porsj | 143 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Smør bunnen av en rund 26 cm springform. Smelt smør og bland med kjekssmuler. Dekk bunnen med det. Trykk kjeksen godt ned.
Varm forsiktig bringebær og 50 g sukker til sukkeret er smeltet. Mos i hurtigmikseren og press mosen gjennom en sikt. Hold av 1 dl mos til glassering.
Skill eggene. Pisk eggeplommene med resten av sukkeret og kanel til eggedosis.
Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Rør oppløst gelatin i bringebærmosen. Rør mosen forsiktig i eggedosisen.
Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i mosen. Pisk eggehvitene stive og skjær dem i mosen. Fordel moussen over kjeksbunnen. Overflaten skal være jevn. La terten stå kaldt til moussen har stivnet.
Lag glassering. Løs opp gelatin i litt vann i vannbad. Bland oppløst gelatin og resten av bringebærmoussen, og hell dette over moussen. Vend litt på formen slik at overflaten blir helt og jevnt dekket. La formen stå i kjøleskapet.
Løsne terten fra formen med en varm kniv som føres langs kanten. Fjern ringen.
Pynt med noen bringebær som først dyppes i eggehvite og så rulles i sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9006)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift