Fotograf:Dansukker Enda en mektig kake med sjokolade. Bruker og bringebær.
Oppskriften inneholder 280 Kalorier, 32 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Browniebunn
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen.
Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis.
Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver.
Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.
Bringebærkrem
Kok bringebærene sammen med syltesukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter.
Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Visp sammen og la avkjøles.
Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.
Sjokolademousse
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.
Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Tilsett kremosten og vaniljesukkeret, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tjukk, tilsetter du litt uvispet fløte.
Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.
Marengs
Visp eggehvitene, sukkeret og sirupen i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene over i en ny skål som er ren og avkjølt. Visp marengsen i minst 10 minutter. Plasser i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner.
Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren. Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33942)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-06-02
Oppdatert dato:2018-06-02