Elgpaté med soppstuing



Elgpaté med soppstuing inneholder 91 Kalorier, 2 g Karbo, 11 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Elgpaté med soppstuing har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Elgpaté med soppstuing er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
350grrenskåret kjøtt av elg
350grsvinekjøtt, renskåret
350grkyllinglever
4stkegg
Ca 3,5sskonjakk
2tssalt
0,5tspepper
1liten bokstrøflerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stk litepaprika, rød
1stk storløk
Ca 5stklaurbærblad

Soppstuing :

200grsopp, fersk
2dlvann
1tssalt
1sssmør
1,5sshvetemel
2dlsoppkraft
Ca 0,75dlfløte
Ca 2sssherry
1dashsalt
1dashpepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Elgpaté med soppstuing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91.32431.80Kcal
Protein11.1252.58gram
Karbohydrat1.697.99gram
Kostfiber0.442.08gram
Fett3.8518.20gram
Mettet fett1.748.23gram
Alkohol0.65 %
Salt1.075.08gram
Pris på oppskriftenKr 10.25Kr 48.47Kroner
Hele oppskriften veier2 364 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kvern kjøtt og lever. Visp eggene lett sammen så hvite og plomme blandes og rør det i det malte kjøttet. Rør inn konjakk og krydder.

Innstill stekeovnen på 200 graderC og smør 2 avlange former (1liter). Skjær trøflene i tynne skiver, hakk løk og paprika. Legg farse, trøfler, paprika og løk lagvis i formene, farse i bunnen og øverst. Legg laurbærblad på toppen og bak patèene ca. 1 ¼ time.

Lages patèene på forhånd, bør de varmes i vannbad ved 200 graderC ca. 15 minutter. Rens soppen og hakk den grovt. Kok opp vann med salt og kok soppen ca. 5 minutter. Sil vannet fra og ta vare på det. Smelt smøret, rør inn melet og spe med soppkraft og fløte.

La stuingen småkoke minst 5 minutter. Smak den til med sherry, salt og pepper og bland soppen i. Serveres med godt brød, stikkelsbærsyltetøy og varm soppstuing.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2599)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-27
Oppdatert dato:2002-11-27
Lesere: 7572 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.











Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.