Elgpaté med soppstuing inneholder
91 Kalorier,
2 g Karbo,
11 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Elgpaté med soppstuing har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Elgpaté med soppstuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9017 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Elgpaté med soppstuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 91.09 | 430.71 | Kcal |
Protein | 11.13 | 52.63 | gram |
Karbohydrat | 1.69 | 7.99 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 2.08 | gram |
Fett | 3.82 | 18.06 | gram |
Mettet fett | 1.68 | 7.94 | gram |
Alkohol | 0.65 % | | | |
Salt | 1.07 | 5.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.25 | Kr 48.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 364 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,42 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kvern kjøtt og lever. Visp eggene lett sammen så hvite og plomme blandes og rør det i det malte kjøttet. Rør inn konjakk og krydder.
Innstill stekeovnen på 200 graderC og smør 2 avlange former (1liter). Skjær trøflene i tynne skiver, hakk løk og paprika. Legg farse, trøfler, paprika og løk lagvis i formene, farse i bunnen og øverst. Legg laurbærblad på toppen og bak patèene ca. 1 ¼ time.
Lages patèene på forhånd, bør de varmes i vannbad ved 200 graderC ca. 15 minutter. Rens soppen og hakk den grovt. Kok opp vann med salt og kok soppen ca. 5 minutter. Sil vannet fra og ta vare på det. Smelt smøret, rør inn melet og spe med soppkraft og fløte.
La stuingen småkoke minst 5 minutter. Smak den til med sherry, salt og pepper og bland soppen i. Serveres med godt brød, stikkelsbærsyltetøy og varm soppstuing.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2599)
Kategori:
Pate
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-27
Oppdatert dato:2002-11-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.