Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Elgpølse oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Elgpølse



Elgpølse inneholder 261 Kalorier, 2 g Karbo, 15 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Elgpølse har beregnet å ha følgende allergener Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Elgpølse er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5kgelgkjøtt
1,5kgspekk
175grsalt
150grmørk sirup
2sssukker
2tspepper
2tsnellik
2tsingefær
1tsmuskat
1tstimian
2sssennepsfrø
3dlrødvin
1dlkonjakk
1dlblod fra storfe




Næringsdeklarasjon for Elgpølse!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261.3519 321.87Kcal
Protein15.391 137.80gram
Karbohydrat2.06152.30gram
Kostfiber0.107.39gram
Fett20.601 522.98gram
Mettet fett0.2921.44gram
Alkohol0.85 %
Salt2.41178.54gram
Pris på oppskriftenKr 20.64Kr 1 525.94Kroner
Hele oppskriften veier7 393 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(6 spekepølser)

Forsalt spekket i to dager i en lake av 2,5 liter vann og ½ liter salt og 2 ss sukker.

Kvern kjøttet og 750 g spekk to ganger. Pass på å holde råvarene kalde. For å sikre dette, kan kjøtt og spekk kvernes den ene dagen og settes kaldt til dagen etter, for så å blandes ferdig.

Kvern resten av spekket med en gang og bland det sammen med resten av ingrediensene.

Stapp pølsene så hardt som mulig i godt fuktede kunsttarmer.

Heng pølsene kjølig og luftig en ukes tid, før de røykes. Dette bør gjøres av en kyndig person for å sikre riktig temperatur under røykingen. Send dem derfor til en pølsemaker for røyking.

Pølsene henges så til modning i to-tre måneder. En god tid for produksjon av spekepølser vil være i oktober – november. Et normalt, godt kaldloft vil på denne tiden holde fra 6-10 grader, samtidig som det er luftig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9945)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Lesere: 22810 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røkt elgstek.Røkt elgstek.
Denne retten har 48,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.