Epler i karamellsaus inneholder
108 Kalorier,
19 g Karbo,
1 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Epler i karamellsaus har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Epler i karamellsaus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8265 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Epler i karamellsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.37 | 589.40 | Kcal |
Protein | 1.04 | 5.66 | gram |
Karbohydrat | 19.23 | 104.59 | gram |
Kostfiber | 0.91 | 4.95 | gram |
Fett | 2.83 | 15.39 | gram |
Mettet fett | 1.57 | 8.54 | gram |
Salt | 0.02 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.83 | Kr 9.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 176 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask eplene og stikk ut kjernehuset. Skrell eplene. Legg dem etter hvert i vann tilsatt sitronsaft, så fruktkjøttet ikke mørkner. Kok opp 4 dl vann, 1 ts sitronsaft, og sukkeret. La 2-3 epler trekke i sukkerlaken om gangen, til de er møre. Eplene må ikke koke i stykker. legg eplene opp så de blir kalde og laken renner godt av.
Brun sukkeret til karamellen i en gryte. Pass på at karamellen ikke blir for mørk, for da kan sausen smake brent. Løft gryten av varmen, så karamellen får kjøle seg litt. Kok opp melken og hell den kokende i karamellen. Rør til karamellen er oppløst.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp karamellsausen i eggedosisen. Hell blandingen tilbake i gryten, sett den på middels varm plate og rør til sausen begynner å tykne. Den må ikke koke. Hell sausen i en bolle og la den bli kald. Bland i stivpisket krem. Legg eplene i et dypt serveringsfat og hell sausen over. Dryss eventuelt finsnittede mandler eller mandelflak over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8637)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift