Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Ertepuré er et godt tilbehør til lutefisk, men passer også til mange andre sjømatretter. Basert på fryste eller hermetiske erter er dette et raskt tilbehør å lage. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
8 g Karbo,
5 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ertepuré 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6685 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ertepuré 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.90 | 144.86 | Kcal |
Protein | 5.01 | 6.73 | gram |
Karbohydrat | 8.45 | 11.34 | gram |
Kostfiber | 4.71 | 6.32 | gram |
Fett | 4.96 | 6.66 | gram |
Mettet fett | 3.00 | 4.03 | gram |
Salt | 0.07 | 0.10 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.74 | Kr 5.02 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 537 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ertene møre i vann, ca 10 minutter, koketiden kan variere litt mellom de ulike typer erter.
Hell overflødig kokevann av.
Mos ertene og rør inn smør.
Smak til med timian, salt og pepper.
Til denne oppskriften kan du også bruke hermetiske erter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28923)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-01-31
Oppdatert dato:2012-01-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift