Fotograf:
Eksportutvalget for fisk (EFF)
Ertestuing er et tradisjonelt tilbehør som brukes til mange retter. Du kan kjøpe den ferdig, men det beste er å lage den selv. Det er enklere enn du tror, det tar bare litt lengre tid. Oppskriften inneholder
253 Kalorier,
38 g Karbo,
16 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ertestuing 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8247 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ertestuing 1!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 252.91 | 223.83 | Kcal |
Protein | 15.94 | 14.11 | gram |
Karbohydrat | 38.43 | 34.01 | gram |
Kostfiber | 8.94 | 7.91 | gram |
Fett | 1.95 | 1.73 | gram |
Mettet fett | 0.45 | 0.40 | gram |
Salt | 0.09 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.36 | Kr 1.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 354 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg ertene i bløt i kaldt vann natten over.
Sil bløtevannet fra og kok ertene møre i nytt vann, 30—40 minutter.
Lag jevning av mel og melk og visp den i ertene.
Kok ertene videre i ca. 5 minutter.
Smak til med salt, pepper og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28928)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-02-05
Oppdatert dato:2012-02-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift