Falafler inneholder
366 Kalorier,
9 g Karbo,
4 g Protein og
35 g Fett pr 100 gr
Falafler har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Falafler er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 9 lesere
Lesere:
17201 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Falafler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 366.00 | 9 607.32 | Kcal |
Protein | 3.81 | 100.01 | gram |
Karbohydrat | 8.99 | 235.98 | gram |
Kostfiber | 2.15 | 56.44 | gram |
Fett | 34.50 | 905.61 | gram |
Mettet fett | 3.52 | 92.40 | gram |
Salt | 0.59 | 15.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.50 | Kr 39.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 625 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kikertene i bløt minst 3-4 timer i forveien. Kok dem så opp i en gryte sammen med buljongen i 1,5- 2 timer. ( Du kan evt. kjøpe kikerter på boks, som ikke må kokes mer enn noen få minutter før de er myke). Sil av vannet, og mos kikertene. Elt de andre ingrediensene (bortsett fra oljen) i deigen. Form den til 3-4 cm. brede kaker. Disse dypfriteres i oljen, som først varmes til litt under 200 grader i en liten kasserolle. Friter 4-5 falafler om gangen. De bør stekes til de er gyldenbrune, noe som tar 2-3 minutter.
La falaflene dryppe av seg overflødig olje på et papirtørkle. Falaflene kan serveres i pitabrød med mais, paprika, salat, og hva ellers du måtte ønske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 5952)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-16
Oppdatert dato:2002-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift