Fotograf:Matprat.no Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Denne veganske burgervarianten med revet squash og kikerter har vi smakt til med blant annet nellik og ingefær som gir den en litt «julete» smak.
Oppskriften inneholder 167 Kalorier, 19 g Karbo, 5 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Nøtter, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
1. Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter.
2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32674)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2016-11-26
Oppdatert dato:2016-11-26