Fyll: 200 g mandelmasse eller 1 1/2 dl mandler + 1 dl sukker 1 dl melk 2 dl kremfløte melis
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
boller
Lag deigen som i grunnoppskriften, men med den største fettmengden, tilsett også 1 egg og bruk litt mer mel.
La deigen heve og bak den ut til ønsket antall boller. La den heve i 20-30 minutter under et bakeklede på en plate.
Stek de middels store bollene ved 200-225 C i 15 minutter. De små bollene 225-250 C i 10 minutter. La de avkjøles under et bakeklede.
Skjær et lokk på hver bolle. Ta ut en del av innmaten med en gaffel. Smuldre det i en bolle. Bland med finhakkede eller malte mandler og sukker eller med grovrevet mandelmasse. Tilsett deretter melk og rør til en ganske løs røre.
Fordel fyllet i bollene. Legg en skje vispet fløte i hver bolle og legg på lokket. Sikt over litt melis, for eksempel gjennom en tesil.
Du kan også fylle bollene med bare vispet krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 12744)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.