Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje



Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje inneholder 70 Kalorier, 1 g Karbo, 1 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grhjerteskjell
1dlhvitvin
1kvist(er)timian
1stklaurbærblad
4stkfennikel
15grsmør
1ssolivenolje
1stkløk
8blad(er)basilikum
2ssPernod
1literfiskekraft eller mild fiskebuljong
2dlkremfløte
3ssolje
1tskarripulver
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Fennikelsuppe med hjerteskjell og karriolje!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier70.41416.42Kcal
Protein1.488.75gram
Karbohydrat1.468.63gram
Kostfiber0.834.91gram
Fett5.7834.18gram
Mettet fett2.6615.73gram
Alkohol0.71 %
Salt0.231.34gram
Pris på oppskriftenKr 3.25Kr 19.22Kroner
Hele oppskriften veier2 366 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask skjellene. Ha skjell, vin, timian og laurbærblad i en varm gryte, sett på lokket og la det dampe i 5 minutter. Kast skjellene som ikke har åpnet seg. Hell til side kraften. Plukk ut innholdet fra skjellene, og kast dem.

Skjær vekk det grønne og den harde bunnen fra fennikelen. Skjær resten av fennikelen i fyrstikktynne skiver. Hakk løk i bitte små biter. Hakk basilikum.

Varm 1 ss olje og smør i en stor gryte og stek løk og fennikel på middels varme, inntil løken begynner å bli myk, ca 10 minutter. Det skal ikke være så varmt at løken blir brun. Ha over basilikum og Pernod og stek i 2 minutter til. Hell deretter over fiskekraft og kraften fra skjellene. Kok opp og la koke i 15 minutter.

Varm samtidig resten av oljen i en panne, ha i karripulver og sett til side.

Hell suppen gjennom en grov metallsikt eller et dørslag, slik at du beholder noen av bitene, eller mos den i en kjøkkenmaskin. Ha tilbake i gryta, rør inn fløte, smak til med salt og pepper og kok opp.

Visp kremfløten til den er helt stiv og vend den inn like før du serverer.

Hell suppe i suppeskåler, strø over hjerteskjell, hell over karriolje og server.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7284)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-15
Oppdatert dato:2003-04-15
Lesere: 3000 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.