Fotograf:Mari Svenningsen Forsøk deg på fermentert kål - eller sauerkraut som mange kaller det. Et tilbehør med lange tradisjoner bl.a. i Tyskland, Polen og Østerrike. Den er enkel å lage, men den trenger tid til selve fermenteringsprosessen. Fermentert kål blir bare bedre og bedre jo lenger den lagres. Den kan minne om surkål, men den er ikke kokt. Bruk samme oppskrift med rødkål, om du ønsker det.
Oppskriften inneholder 42 Kalorier, 6 g Karbo, 2 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fermentert kål. sauerkraut til jul med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
42.05
441.44
Kcal
Protein
1.81
19.00
gram
Karbohydrat
5.68
59.63
gram
Kostfiber
3.48
36.53
gram
Fett
0.57
5.98
gram
Mettet fett
0.12
1.26
gram
Salt
1.62
16.98
gram
Pris på oppskriften
Kr 2.09
Kr 21.94
Kr
.-
Hele oppskriften veier
1 050 totalt
1 050 pr porsj
pr stk
gram
Fremgangsmåte:
Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken". Skyll den godt.
Finkutt kålen med en skarp kniv eller bruk en mandolin. Ha den over i en stor bolle. Ha på salt og la den stå i 10 minutter.
Bruk hendene til å massere kålen til den slipper væske (ca. 20 minutter).
Bland inn karve og øvrig krydder.
Ha kålen på tette glass, men ikke fyll dem helt opp til kanten. Kålen skal dekkes av vesken. Ha på kaldt kokt vann om der er nødvending med mer veske. Det kan variere hvor mye veske kålen slipper ut.
La glassene stå på kjøkkenbenken i romtemperatur for å sette i gang fermenteringsprosessen.
Åpne lokket for å slippe ut gass som danner seg 1-2 ganger i døgnet.
Etter ca. 7 dager har den fått en smak av fermentering. Da skal den oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Den holder seg i minst en måned.
Det er viktig med god hygiene under hele prosessen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34886)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05
Lesere: 862 totalt.