Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Fermentert kål. sauerkraut til jul oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Fermentert kål. sauerkraut til jul



Fermentert kål, sauerkraut til jul oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Forsøk deg på fermentert kål - eller sauerkraut som mange kaller det. Et tilbehør med lange tradisjoner bl.a. i Tyskland, Polen og Østerrike. Den er enkel å lage, men den trenger tid til selve fermenteringsprosessen. Fermentert kål blir bare bedre og bedre jo lenger den lagres. Den kan minne om surkål, men den er ikke kokt. Bruk samme oppskrift med rødkål, om du ønsker det.

Oppskriften inneholder 42 Kalorier, 6 g Karbo, 2 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Fermentert kål, sauerkraut til jul er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkhodekål
1sssalt
2sskarve
1tsmalt ingefær
1tsmalt nellik
1tsmalt allehånde
1tsmalt muskat




Kalorier og næringsinnhold i Fermentert kål. sauerkraut til jul med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier42.05441.44Kcal
Protein1.8119.00gram
Karbohydrat5.6859.63gram
Kostfiber3.4836.53gram
Fett0.575.98gram
Mettet fett0.121.26gram
Salt1.6216.98gram
Pris på oppskriftenKr 2.09Kr 21.94Kr .-
Hele oppskriften veier1 050 totalt1 050 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Del hodekålen i to og fjern de ytterste bladene og den grove "stilken". Skyll den godt.
Finkutt kålen med en skarp kniv eller bruk en mandolin. Ha den over i en stor bolle. Ha på salt og la den stå i 10 minutter.
Bruk hendene til å massere kålen til den slipper væske (ca. 20 minutter).
Bland inn karve og øvrig krydder.
Ha kålen på tette glass, men ikke fyll dem helt opp til kanten. Kålen skal dekkes av vesken. Ha på kaldt kokt vann om der er nødvending med mer veske. Det kan variere hvor mye veske kålen slipper ut.
La glassene stå på kjøkkenbenken i romtemperatur for å sette i gang fermenteringsprosessen.
Åpne lokket for å slippe ut gass som danner seg 1-2 ganger i døgnet.
Etter ca. 7 dager har den fått en smak av fermentering. Da skal den oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes. Den holder seg i minst en måned.
Det er viktig med god hygiene under hele prosessen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34886)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Innlagt dato:2019-12-05
Oppdatert dato:2019-12-05
Lesere: 752 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fermentert kål, sauerkraut til jul.Fermentert kål, sauerkraut til jul.
Denne retten har 42,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.