Festeplekake for viderekommende



Festeplekake for viderekommende inneholder 136 Kalorier, 22 g Karbo, 1 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Festeplekake for viderekommende har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Festeplekake for viderekommende er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 4281 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Karamell:

200grsukker
2stkappelsin, skallet tørket

Eplekake:

12stkgrønne epler
300grsukker
2,5dlkremfløte

Sorbet:

12stkgrønne epler
2ssglucose (fås på apotek)
2stkappelsin, skallet, syltet (apsikat kan også brukes)
100grsukker
2dlvann
3sssitronsaft
100grkaramell

Pynt og saus:


Eplesaus

2,5dlkremfløte
Frisk mynte
Tørket appelsinskall, i tynne strimler
Form ca. 12x12 cm.
I stekeovnen: 80 grader C, ca. 20 minutter for å tørke appelsinskallet.
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 5 timer for eplekaken.




Kalorier og næringsinnhold i Festeplekake for viderekommende med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier135.786 209.22517.43Kcal
Protein0.5022.871.91gram
Karbohydrat22.131 012.0084.33gram
Kostfiber1.6675.916.33gram
Fett4.66213.1017.76gram
Mettet fett2.87131.2510.94gram
Salt0.031.260.10gram
Pris på oppskriftenKr 3.11Kr 142.22Kr 11.85.-
Hele oppskriften veier4 573 totalt4 573 pr porsj381 pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,19 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

La deg inspirere av verdensmesteren i kokkekunst, Terje Næss, og inviter til hans menyforslag. I 1999 vant han Bocuse d'Or i Lyon.

Terje Ness ble verdensmester i kokkekunst i det prestisjetunge mesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i 1999. Da var han var kjøkkensjef på restaurant Bagatelle i Oslo og gikk i god lære hos mesteren selv, Eivind Hellstrøm. I dag driver han den nyåpnede restauranten Oro som ligger sentralt i Oslo.

Førde-gutten Terje har vært deltager på det norske kokkelandslaget. Han har i alle år hatt mat og matkunst som sin store lidenskap. Ikke rart at han gikk helt til topps i matkunstens Mekka, Lyon, for 2 år siden.

Lag karamell av 200 g sukker. Smelt det gjerne rett i en form som tåler høy temperatur. Kle bunn og side i formen med karamell.

Skjær appelsinskallet i tynne strimler og tørk i stekeovnen.

Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i meget tynne skiver. Legg epleskivene som "taksten" tett i tett i formen. Først ett lag. Dryss over litt sukker og tørket appelsinskall. Lag så et nytt lag. Legg så mange lag at eplene stikker ca. 5 cm. over kanten på formen. Dekk godt til med aluminiumsfolie. Stek eplekaken. Det er riktig med lang steketid; denne eplekaken skal bli riktig tung. La kaken bli kald i formen. Vend den kalde eplekaken forsiktig ut. Ta vare på kraften som har samlet seg. Den skal brukes som saus.

Sorbet: Skrell halvparten av eplene. Fjern kjernehus og skjær de skrelte eplene i biter. Kok de skrelte eplebitene møre i sukkerlake tilsatt sitronsaft.Kjør så de kokte og rå (uskrelte) eplebitene sammen i en foodprocessor. La så gå gjennom en sikt. Smelt glucosen i litt av eplemosen og bland den så i eplemassen. Frys massen i til is. Rør i eplemassen av og til under innfrysingen. Når sorbeten er ferdigfryst, kan den formes til kuler som igjen oppbevares i fryseren og tas ut like før servering.

Skjær eplekaken i passe store biter og legg på tallerken. Legg saus rundt, gjerne blandet med vispet krem. Legg på sorbet i kuler og en klatt vispet krem. Server også vispet krem i en bolle ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 17761)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-05-18
Oppdatert dato:2004-05-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ekte glaserte epler.Ekte glaserte epler.
Denne retten har 130,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvint og sunn epledessert.Lettvint og sunn epledessert.
Denne retten har 69,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epletrifle.Epletrifle.
Denne retten har 162,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplepai med kanel.Eplepai med kanel.
Denne retten har 219,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte bondepiker tradisjonell oppskrift.Tilslørte bondepiker tradisjonell oppskrift.
Denne retten har 209,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Geléglaserte epler.Geléglaserte epler.
Denne retten har 74,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glaserte epler med kokos og mandelflak.Glaserte epler med kokos og mandelflak.
Denne retten har 220,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Epleterte med byggmel.Epleterte med byggmel.
Denne retten har 225,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus.Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus.
Denne retten har 175,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glaserte epler.Glaserte epler.
Denne retten har 111,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandel- og eplekake.Mandel- og eplekake.
Denne retten har 296,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekte epler.Stekte epler.
Denne retten har 97,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetterte.Potetterte.
Denne retten har 284,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokoseplekake i paiform.Kokoseplekake i paiform.
Denne retten har 245,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Butterdeighjerter med eple.Butterdeighjerter med eple.
Denne retten har 132,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.