1 pk Freia Store Muffins
150 g smør/margarin
1,5 dl vann
2 store egg
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte
2 pk. Freia Appelsingelè
Ca 250 g jordbær/andre bær
1 søt melon f.eks. nettmelon
1 liten klase druer
Kremfløte til pynt, ca 2 dl
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Kakebunn: Lag Store Muffins som anvist på pakken, men stek den i en smurt rund kakeform, ca 24 cm i diameter. Steketid ca 30 min på 180°C uten varmluft. Avkjøl kakebunnen, og plassèr den tilbake i kakeformen. Stikk noen huller i overflaten og dynk med appelsinjuice.
Kakefyll: Legg så melon og jordbær i midten og druer delt i to, uten steiner på kakebunnen. Kok en pakke gelè med halv mengde vann. Pisk 3 dl kremfløte. Når gelèen er avkjølt, men ikke stiv, blandes denne raskt i kremen. Ha blandingen over frukten på kaken. "Dunk" formen i benken et par ganger for å få ut evt. store luftbobler. Sett kaken i kjøleskapet.
Gelèlokk og pynt: Kok den andre pakken med gelè etter anvisning på pakken, og avkjøl. Imens del resten av frukten i pene biter, og legg dem på kaken i pent mønster. Hell den kalde gelèen over frukten og sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres, minst to timer.
Ved servering skjæres kaken løs langs kanten med en kniv før den plasseres på et fat. Sprøyt pisket kremfløte rundt ytterkanten på kaken, og pynt gjerne med friske mynteblader/bær.
TIPS: Kaken kan gjerne bakes en dag eller to før bruk. Den kan også lages med andre typer frukt/bær og gelè, f.eks. skogsbær og skogsbærgelè eller jordbær og jordbærgelè.