Fransk epleterte inneholder
164 Kalorier,
23 g Karbo,
2 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Fransk epleterte har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fransk epleterte er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
8900 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fransk epleterte med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 163.59 | 1 796.22 | 224.53 | Kcal |
Protein | 2.39 | 26.24 | 3.28 | gram |
Karbohydrat | 22.95 | 251.99 | 31.50 | gram |
Kostfiber | 2.18 | 23.94 | 2.99 | gram |
Fett | 6.43 | 70.60 | 8.83 | gram |
Mettet fett | 3.72 | 40.85 | 5.11 | gram |
Salt | 0.08 | 0.88 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.37 | Kr 26.02 | Kr 3.25 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 098 totalt | 1 098 pr porsj | 137 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,11 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Rør smør og sukker til det er lett og skummende, og arbeid så inn hvetemelet.
Rør i eggeplommen og så mye vann at deigen blir lett å kjevle. Bruk minst mulig bakemel.
Legg deigleiven i en rund form med lave kanter. Prikk bunnen godt og stek den i 10 minutter ved 225 C nederst i ovnen.
Kok i mellomtiden en del av eplene med litt sukker til en tykk puré som smøres over den halvstekte kaken.
Dekk over med tynne eplebåter og dryss dem med litt sukker. Stek kaken videre til eplene er møre, ca 20 minutter.
Ha litt uttynnet aprikos-syltetøy over. Skrelte epler holder seg lyse hvis de legges i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft.
Serveres helst lunken med krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8820)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Frankrike
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift