Frityrstekt brisling





Frityrstekt brisling inneholder 280 Kalorier, 0 g Karbo, 10 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Frityrstekt brisling har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Sennep, Spor-av-nøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Frityrstekt brisling er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,5kgfersk brisling
mel til panering
1stksitron, saften
0,5bunt(er)bladpersille - kun blader, vasket og tørket

Saus:

2stkeggeplommer
2tslys mild Dijonsennep
1,5dlolivenolje
0,5dlolje, nøytral matolje
0,5stksitron, saften av
1knivsoddCayennepepper
2sshvitvin, tørr
0,5tshvit pepper, nykvernet
2feddhvitløkfedd, skrelt og presset
2tsansjosfilet, moset
1tsansjoskraft


Annonse



Næringsdeklarasjon for Frityrstekt brisling!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier280.12651.72Kcal
Protein9.7422.66gram
Karbohydrat0.330.77gram
Kostfiber0.100.23gram
Fett26.5161.68gram
Mettet fett5.1311.94gram
Alkohol0.15 %
Salt0.220.50gram
Pris på oppskriftenKr 12.56Kr 29.22Kroner
Hele oppskriften veier1 396 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med sausen. Sennep og eggeplommer røres sammen i en bolle. Tilsett ansjoskraft og hvitvin. Pisk i oljen litt etter litt til det blir en fyldig masse, og ha i resten av ingrediensene til slutt. Bør godgjøre seg noen timer i kjøleskapet.

Skrap brislingen lett. Rens den for innmat. Skjær av alle hoder og finner, men ikke halefinnene. Vask fisken og tørk den på kjøkkenpapir. Dryss over salt og sitronsaft.

Varm en flat kjele eller panne med høy kant, 2-3 cm dyp. Ha i nøytral olje. Varm oljen til ca 180 C. Prøv ved å legge et parsilleblad i – flyter det og begynner å bli brunt, er det klart.

Vend brislingen i melet og stek dem lysebrune. Legg dem på kjøkkenklede, slik at overflødig fett suges opp. Persillebladene steker du til slutt.

Dypp i sausen og spis med en gang.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11925)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 2461 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.