Frityrstekt brisling inneholder
280 Kalorier,
0 g Karbo,
10 g Protein og
27 g Fett pr 100 gr
Frityrstekt brisling har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Sennep, Spor-av-nøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frityrstekt brisling er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3603 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Frityrstekt brisling!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 280.12 | 651.72 | Kcal |
Protein | 9.74 | 22.66 | gram |
Karbohydrat | 0.33 | 0.77 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.23 | gram |
Fett | 26.51 | 61.68 | gram |
Mettet fett | 5.13 | 11.94 | gram |
Alkohol | 0.15 % | | | |
Salt | 0.22 | 0.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.56 | Kr 29.22 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 396 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,47 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med sausen. Sennep og eggeplommer røres sammen i en bolle. Tilsett ansjoskraft og hvitvin. Pisk i oljen litt etter litt til det blir en fyldig masse, og ha i resten av ingrediensene til slutt. Bør godgjøre seg noen timer i kjøleskapet.
Skrap brislingen lett. Rens den for innmat. Skjær av alle hoder og finner, men ikke halefinnene. Vask fisken og tørk den på kjøkkenpapir. Dryss over salt og sitronsaft.
Varm en flat kjele eller panne med høy kant, 2-3 cm dyp. Ha i nøytral olje. Varm oljen til ca 180 C. Prøv ved å legge et parsilleblad i – flyter det og begynner å bli brunt, er det klart.
Vend brislingen i melet og stek dem lysebrune. Legg dem på kjøkkenklede, slik at overflødig fett suges opp. Persillebladene steker du til slutt.
Dypp i sausen og spis med en gang.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11925)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Fritert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.