Fotograf:
Brodogkorn.no
Mørk sjokolade og eksotisk frukt gir en nydelig smaksopplevelse. Rull sammen til en kule, og vips, så har du en cake pops! Oppskriften inneholder
301 Kalorier,
38 g Karbo,
4 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Frukt og sjokolade cake pops er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4120 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Frukt og sjokolade cake pops med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 301.16 | 5 714.15 | 285.71 | Kcal |
Protein | 4.33 | 82.16 | 4.11 | gram |
Karbohydrat | 37.79 | 717.02 | 35.85 | gram |
Kostfiber | 1.81 | 34.34 | 1.72 | gram |
Fett | 14.34 | 272.08 | 13.60 | gram |
Mettet fett | 8.43 | 159.95 | 8.00 | gram |
Salt | 0.14 | 2.74 | 0.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.74 | Kr 127.88 | Kr 6.39 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 897 totalt | 1 897 pr porsj | 95 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 50,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
cake pops
Kaken:
1. Rør sammen mykt smør, sjokolade, sukker, egg, hvetemel og vaniljesukker i en bolle.
2. Fordel deigen i en liten langpanne ca. 20x30 cm. Glatt ut deigen.
3. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Fruktpuré:
1. Del opp ananas, mango og melon i biter. Bruk en blender eller kjøkkenmaskin for å mose frukten til puré. Tilsett valgfri fruktjuice underveis.
Utforming av cake pops:
1. Når kaken er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle.
2. Tilsett fruktpuré. Deigen skal bli klebrig og mulig å rulle til kuler.
3. Rull kuler og la dem hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokoladen.
4. Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett blå farge.
5. Dypp tuppen på en lollipoppinne i sjokolade og stikk den halveis inn i kulen. Gjenta prosessen med alle kulene og sett dem tilbake i kjøleskapet, ca 10 minutter.
6. Ta kulene ut av kjøleskapet. Dypp hver kule i sjokolade og plasser dem i en liten muffinsform.
7. Sjokoladen stivner raskt i kjøleskap.
Cake pops må oppbevares kjølig og kan fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28522)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-09
Oppdatert dato:2011-07-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift