Smelt sukker i en liten kjele. Bland i sirupen når det begynner å bli brunt. Dypp frukten i den varme karamellen. Hold i stilkene eller bruk gaffel. Vær forsiktig. Dypp fruktene et øyeblikk i isvann til karamellen stivner. Legg frukten på en smurt stekeplate etter hvert som de er ferdig glasert.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vin. Sett bollen over kokende varmt vann (ikke boblekok). Visp til sausen er tykk og kremaktig. Det tar ca. 5 minutter. Server sausen varm eller kald til de karamelliserte fruktene. Hvis sausen skal serveres kald, bør den vispes under avkjøling.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 2118968503)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-05-28
Oppdatert dato:2018-08-15