Gravet laks inneholder
153 Kalorier,
9 g Karbo,
11 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Gravet laks har beregnet å ha følgende allergener
Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gravet laks er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
10736 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gravet laks!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.57 | 578.24 | Kcal |
Protein | 10.67 | 40.44 | gram |
Karbohydrat | 9.07 | 34.38 | gram |
Kostfiber | 0.94 | 3.56 | gram |
Fett | 7.97 | 30.21 | gram |
Mettet fett | 1.49 | 5.65 | gram |
Salt | 3.36 | 12.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.61 | Kr 40.21 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 516 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,77 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Det anbefales å la fisken ligge dypfryst i minst 2 døgn før eller etter gravingen. Fisken må være helt tint før den graves.
Skjær fisken i to beinfrie fileter. Bland salt, sukker og pepper. Bruk største mengde salt og sukker hvis fileten er tykk og fet. Gni saltblandingen inn i filetene. Legg den ene fileten med skinnsiden ned i et passende kar. Fordel hakket dill over. Legg den andre fileten (hode mot hale) over med skinnsiden opp. Dryss resten av saltet over. Dekk med plast. Man kan legge fisken i en plastpose som lukkes og legges i et kar. Legg et lett press over, f.eks. en liten fjøl med 500 g. La fisken stå kjølig. Vend fisken en til to ganger pr. døgn. Fisken kan godt ligge i laken i en uke.
Ta opp fisken og skjær den i tynne skiver. Vellykket gravet fisk skal være blank i snittet og med mild søtlig smak. Serveres med saus. Kokte eller fløtegratinerte poteter passer godt til. Brød eller flatbrød hører med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11160)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift