Gravet laks



Gravet laks inneholder 153 Kalorier, 9 g Karbo, 11 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Gravet laks har beregnet å ha følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet laks er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere: 10736 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
0,75kgmidtstykke av laks
3sssalt
Ca 2,5sssukker
1tsgrovmalt pepper
frisk dill
4porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Gravet laks!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier152.57578.24Kcal
Protein10.6740.44gram
Karbohydrat9.0734.38gram
Kostfiber0.943.56gram
Fett7.9730.21gram
Mettet fett1.495.65gram
Salt3.3612.75gram
Pris på oppskriftenKr 10.61Kr 40.21Kroner
Hele oppskriften veier1 516 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo23,77 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Det anbefales å la fisken ligge dypfryst i minst 2 døgn før eller etter gravingen. Fisken må være helt tint før den graves.

Skjær fisken i to beinfrie fileter. Bland salt, sukker og pepper. Bruk største mengde salt og sukker hvis fileten er tykk og fet. Gni saltblandingen inn i filetene. Legg den ene fileten med skinnsiden ned i et passende kar. Fordel hakket dill over. Legg den andre fileten (hode mot hale) over med skinnsiden opp. Dryss resten av saltet over. Dekk med plast. Man kan legge fisken i en plastpose som lukkes og legges i et kar. Legg et lett press over, f.eks. en liten fjøl med 500 g. La fisken stå kjølig. Vend fisken en til to ganger pr. døgn. Fisken kan godt ligge i laken i en uke.

Ta opp fisken og skjær den i tynne skiver. Vellykket gravet fisk skal være blank i snittet og med mild søtlig smak. Serveres med saus. Kokte eller fløtegratinerte poteter passer godt til. Brød eller flatbrød hører med.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11160)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gravet laks med chili.Gravet laks med chili.
Denne retten har 223,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigrette.Røykt laks med pepperrotkrem og sherryvinaigr.
Denne retten har 242,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.