Fotograf:Sara Johannessen Smaken av grønn asparges kan beskrives som «småbitter» med herlige nøttetoner. Asparges er en allsidig grønnsak som passer til mange anledninger, og skal du ha grillmat til middag kan dette være et superdupert alternativ. Overøst med en litt sitronolje blir det nydelig!
Oppskriften inneholder 114 Kalorier, 2 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
For mange er dette den ultimate sommermaten. Passer godt som tilbehør til alle typer grillmat.
1. Kjøp store fine asparges, som er faste og fine, og har frisk grønnfarge.
Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Er aspargesene tykke og har en treaktig konsistens i bunnen bør de skrelles fra midten og ned med en rotskreller.
Bland ingrediensene til sitronolje og vend aspargesene med oljen. Spar på olje som blir igjen.
Grill asparges over direkte varme til de får en gyllen farge, 3-4 minutter. Drypp over med litt av sitronoljen før servering og krydre med salt og pepper etter smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20634)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-10-28
Oppdatert dato:2022-03-17