Fotograf:Sara Johannessen Kongekrabbe, eller kamsjatkakrabbe, er en plagsom delikatesse som er i ferd med å spre seg langs kysten av Norge nordfra. Er du heldig, får du tak i ferske klør – de er fantastiske å legge på grillen!
Bruk en god saks og klipp over krabbebeina i leddet. Klipp deretter opp skallet på langs på begge sider, slik at krabbekjøttet kommer til syne.
Krydre med litt salt og pepper. Bland sammen olje, urter, hvitløk og kajennepepper. Pensle krabbekjøttet med blandingen.
Legg krabbebeina på varm grill og grill dem raskt på høy varme – de kan godt bli litt brent i skallet. Bruker du kokt krabbe, skal den ikke ligge for lenge, da blir den tørr. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på beina.
Pensle med olje én eller to ganger under grillingen.
Legg krabbebeina over på en tallerken og skjær sitronen i båter.
Server med godt brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36400)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2022-05-15
Oppdatert dato:2022-05-15