Grillet kongekrabbe



Grillet kongekrabbe oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Kongekrabbe, eller kamsjatkakrabbe, er en plagsom delikatesse som er i ferd med å spre seg langs kysten av Norge nordfra. Er du heldig, får du tak i ferske klør – de er fantastiske å legge på grillen!

Oppskriften inneholder 109 Kalorier, 0 g Karbo, 16 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Grillet kongekrabbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1014 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grkongekrabbeben
4ssolivenolje
2ssfriske urter , for eksempel estragon og persille
1feddfinhakket hvitløk
0,25tskajennepepper
1stksitron




Kalorier og næringsinnhold i Grillet kongekrabbe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier108.61252.61Kcal
Protein15.8836.93gram
Karbohydrat0.290.67gram
Kostfiber0.320.74gram
Fett4.8111.19gram
Mettet fett0.601.40gram
Salt1.804.18gram
Pris på oppskriftenKr 28.31Kr 65.85Kr .-
Hele oppskriften veier930 totalt233 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo1,06 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bruk en god saks og klipp over krabbebeina i leddet. Klipp deretter opp skallet på langs på begge sider, slik at krabbekjøttet kommer til syne.
Krydre med litt salt og pepper. Bland sammen olje, urter, hvitløk og kajennepepper. Pensle krabbekjøttet med blandingen.
Legg krabbebeina på varm grill og grill dem raskt på høy varme – de kan godt bli litt brent i skallet. Bruker du kokt krabbe, skal den ikke ligge for lenge, da blir den tørr. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på beina.
Pensle med olje én eller to ganger under grillingen.
Legg krabbebeina over på en tallerken og skjær sitronen i båter.
Server med godt brød.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36400)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Grillmat
Innlagt dato:2022-05-15
Oppdatert dato:2022-05-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grillet kongekrabbe.Grillet kongekrabbe.
Denne retten har 108,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.