Hardgomme fra Ytre Namdal inneholder
44 Kalorier,
5 g Karbo,
4 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Hardgomme fra Ytre Namdal har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hardgomme fra Ytre Namdal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4779 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hardgomme fra Ytre Namdal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 43.86 | 4 469.91 | Kcal |
Protein | 3.67 | 374.02 | gram |
Karbohydrat | 4.67 | 475.93 | gram |
Kostfiber | 0.03 | 3.06 | gram |
Fett | 1.16 | 118.22 | gram |
Mettet fett | 0.64 | 65.22 | gram |
Salt | 0.10 | 10.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.52 | Kr 154.91 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 10 191 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm melken litt og tilsett løypen. Sil av det utskilte ostestoffet og mal det to, tre ganger. Stamp ostestoffett fint i et trau eller gni det fint med kjevle. Sil mysen fri for ostekorn og kok den raskt sammen med krydderet til det er ca 0,5 liter masse tilbake i gryten.
Ha så den finstampede ostemassen i gryta. Dryss på litt mel og ha i de tre sammenpiskede eggene. Rør godt til gommen er kald. Form den fint på et fat og lag mønster (kroting).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13739)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift