Haresadel



Haresadel inneholder 93 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Haresadel har beregnet å ha følgende allergener Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Haresadel er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5087 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
Ca 1stkharesadel, ca 700 g
2ssmargarin eller smør
2kvist(er)timiankvaster
1feddhvitløk
Ca 1,5tsgrønn pepper
Ca 1tssalt
Ca 1,5krmsvart pepper
6stksmå løk

Saus:

1,5dlbuljong
1,5dlcrème fraiche
0,5tssolbærgelé
1dashsalt
1dashpepper
2porsjon(er)poteter
200grrosenkål




Næringsdeklarasjon for Haresadel!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93.251 318.32Kcal
Protein8.39118.61gram
Karbohydrat4.4663.05gram
Kostfiber1.3519.09gram
Fett4.3561.50gram
Mettet fett1.5021.21gram
Salt0.405.63gram
Pris på oppskriftenKr 11.73Kr 165.83Kroner
Hele oppskriften veier2 828 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo19,13 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær bort hinnene som dekker filetene. Dette er viktig for å unngå at kjøttet "snurper" seg under stekingen.

Smelt matfettet i en ildfast form og pensle kjøttet med det. Legg sadelen i formen på noen kvaster timian. Krydre kjøttet med presset hvitløk, grovmalt, grønn pepper, salt og pepper.

Skrell løk og legg ved siden av kjøttet.

Kjøttet stekes i ovn ved 200 C på midterste rille i ca 35 minutter. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i det med en stekenål. Kjøttsaften som pipler ut skal være klar om man ønsker at kjøttet skal være gjennomstekt. Ønsker man rosa stek, skal kraften være svakt rosafarget.

Pakk sadelen og løk inn i folie.

Bland kraften fra formen med buljong og hell alt i en kjele. Tilsett crème fraiche og la den koke i ca 10 minutter til den får en passende tykk konsistens. Smak sausen til med gelé, salt og pepper.

Skjær fileten fra benet. Ta også vare på de små indrefiletene som sitter på undersiden. Skjær kjøttet i 2 cm brede stykker som legges på varme tallerkener.

Serveres med saus, løk, gjerne rosenkål og potetbiter. Syltede kumquats (små appelsiner) smaker også godt til. Se egen oppskrift.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10149)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.