Haresadel i fløtesaus



Haresadel i fløtesaus inneholder 123 Kalorier, 1 g Karbo, 16 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Haresadel i fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Haresadel i fløtesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7545 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkharesadler, delt på tvers
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
2sscognac
2dlkylling/hønsekraft
1stkløk i skiver (100 g)
1stkgulrot, skrelt og skivet
2feddhvitløk, knust
1kvist(er)timiankvist
1stklaurbærblad
6stang(stenger)persillekvister
1,5dlkremfløte eller crème fraîche




Næringsdeklarasjon for Haresadel i fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123.48805.46Kcal
Protein16.07104.82gram
Karbohydrat0.865.61gram
Kostfiber0.342.22gram
Fett5.9138.55gram
Mettet fett1.8812.26gram
Alkohol0.27 %
Salt0.221.41gram
Pris på oppskriftenKr 21.70Kr 141.55Kroner
Hele oppskriften veier2 609 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,78 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(Rable de lièvre à la crème)

Trim kjøttet og tørk det. Krydre med salt og pepper. Hell cognac, kraft og olje i en bolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløk, timian, laurbær og persille. Knus urtene mellom fingrene. Legg kjøttstykkene i marinaden. Snu dem av og til for at alle sider skal bli marinert. La det stå i kjøleskapet minst 12 timer.

Ta harestykkene opp av marinaden og tørk av dem. Sil marinaden. Kast urter og smakstilsetninger.

Forvarm ovnen til 230 C. Ha kjøttstykkene i en ildfast form, akkurat stor nok. Stek stykkene ca 10 minutter på hver side. Ha litt marinade i bunnen av formen og stek haren ca 30 minutter til. Drypp over litt av formkraften nå og da.

Ha kjøttstykkene over i et lokkefat og hold dem varme. Hell pannekraften i en liten kjele og skum vekk fettet. La det koke inn til sirupslignende konsistens, ca 2 minutter. Tilsett fløten og la det koke til sausen er tykk og kremet, 3 - 4 minutter til. Hell sausen over haren og server retten straks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6236)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Frankrike
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.