Fotograf:
Brodogkorn.no
Grovere boller med havregryn og vaniljekrem smaker godt enten du er hjemme eller du tar en velfortjent pause på tur. Oppskriften inneholder
248 Kalorier,
37 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Havreboller med vaniljekrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
3674 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Havreboller med vaniljekrem med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 247.97 | 6 063.96 | 252.66 | Kcal |
Protein | 7.15 | 174.85 | 7.29 | gram |
Karbohydrat | 37.11 | 907.50 | 37.81 | gram |
Kostfiber | 2.84 | 69.45 | 2.89 | gram |
Fett | 7.25 | 177.29 | 7.39 | gram |
Mettet fett | 3.99 | 97.57 | 4.07 | gram |
Salt | 0.12 | 2.95 | 0.12 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.34 | Kr 57.22 | Kr 2.38 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 445 totalt | 2 445 pr porsj | 102 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
boller
1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
2. Hev deigen under plast eller et håndkle på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
3. Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller. Trykk dem litt flate, legg en liten klatt vaniljekrem på og brett sammen til en liten pakke. Pass på å lukke skjøten godt.
4. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
5. Pensle bollene med egg og dryss på havregryn.
6. Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31237)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Innlagt dato:2014-03-02
Oppdatert dato:2014-03-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift