Fotograf:
Brodogkorn.no
Nybakte rundstykker er alltid populært. Disse havrerundstykkene smaker godt med deilig pålegg til søndagsfrokosten. Oppskriften inneholder
251 Kalorier,
42 g Karbo,
9 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Havrerundstykker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 10 lesere
Lesere:
21325 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Havrerundstykker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 250.57 | 216.04 | Kcal |
Protein | 8.53 | 7.35 | gram |
Karbohydrat | 42.05 | 36.25 | gram |
Kostfiber | 3.74 | 3.22 | gram |
Fett | 4.53 | 3.91 | gram |
Mettet fett | 0.70 | 0.60 | gram |
Salt | 0.54 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.60 | Kr 1.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 380 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 67,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapie. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle dem lett med vann, og dryss over havregryn. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26025)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-08
Oppdatert dato:2009-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift