Havrebriks



Havrebriks oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Havrebriks er saftige og gode rundstykker i matpakken med grovt rug, hvete, maltekstrakt og havregryn. Lang hevetid får frem de gode smakene.

Oppskriften inneholder 208 Kalorier, 38 g Karbo, 7 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Havrebriks er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6215 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 12 porsjoner
6,5dlvann
400grhvetemel
175grsammalt rug, fin
75grsammalt hvete, fin
75grsammalt hvete, grov
250grhavregryn
15grsalt
15grmaltekstrakt
0,5pakkegjær
vann til pensling, store havregryn til pynt




Næringsdeklarasjon for Havrebriks!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier208.41291.77Kcal
Protein6.759.45gram
Karbohydrat38.0753.30gram
Kostfiber5.527.73gram
Fett2.012.81gram
Mettet fett0.270.38gram
Salt0.881.23gram
Pris på oppskriftenKr 0.95Kr 1.33Kroner
Hele oppskriften veier1 680 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo73,06 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Råvarene skal være romtempererte og vannet skal være lunkent, ca 30 °C.

Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen litt vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal være ganske løs, fordi havregryn suger til seg mye væske, så når deigen har hevet en stund vil den bli fastere.

Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 90 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i to. Trill til runde og jevne boller. La de hvile under plast på bakebordet i ca. 20 minutter.

Del hver bolle i 6 like store biter og form små avlange brød. Pensle brødene med vann og vend de i store havregryn. Legg brødene ganske tett i en langpanne kledd med bakepapir. La brødene etterheve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse).

Stek briksene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist.

Denne deigen krever en del tid, men det er det som gir den gode smaken. Når en deig får lang hviletid får alle de gode smakene i deigen tid til å lage en god aroma og et saftig resultat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 26023)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-08
Oppdatert dato:2020-12-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Havrebriks.Havrebriks.
Denne retten har 208,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove scones 2.Grove scones 2.
Denne retten har 207,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havrerundstykker.Havrerundstykker.
Denne retten har 247,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havreboller med vaniljekrem.Havreboller med vaniljekrem.
Denne retten har 246,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.