Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Helstekt kalvelever i gryte oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Helstekt kalvelever i gryte



Helstekt kalvelever i gryte inneholder 100 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Helstekt kalvelever i gryte har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt kalvelever i gryte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgkalvelever
2ssmargarin eller smør
1tssalt
2krmpepper
3dlvann,kokende
0,5dlfløte

Saus:

5dlsjy
3sshvetemel
0,5dlvann
0,5dlfløte
1sssherry eller ublandet solbærsaft




Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvelever i gryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99.78336.99Kcal
Protein10.1834.38gram
Karbohydrat2.679.02gram
Kostfiber0.060.20gram
Fett5.3017.90gram
Mettet fett2.187.36gram
Alkohol0.08 %
Salt0.732.45gram
Pris på oppskriftenKr 4.52Kr 15.27Kroner
Hele oppskriften veier2 026 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Trekk hinnen av leveren. Skyll leveren, tørk den med husholdningspapir. Brun fettet i en gryte eller stekepanne. Legg i leveren og brun den på alle sider i middels sterk varme. Snu den med skjeer eller sleiver slik at overflaten forblir hel, og det ikke renner ut noe kjøttsaft.

Krydre leveren og spe ved siden av med litt av vannet. Etterstek under lokk på svak varme i 40-50 minutter. Spe av og til med resten av vannet og fløten. Snu leveren etter halve steketiden. Stek ikke leveren for lenge, da blir den hard og tørr. Stikk gjerne inn et kjøttermometer, leveren er ferdig når temperaturen viser 80 C.

Ta opp leveren og hold den varm. Dekk den med aluminiumsfolie.

Sil og mål opp sjyen til sausen. Visp ut melet med vann og litt av fløten. Kok opp sjyen og resten av fløten. Rør ned jevningen og la koke i 3-5 minutter. Smak til med litt sherry eller solbærsaft. Sausen skal ha mild og fyldig smak.

Skjær leveren i tynne skiver, legg dem på serveringsfat og hell over litt av sausen.

Server med kokte poteter og kokte grønnsaker, for eksempel erter, aspargesbønner, rosenkål eller grønn salat, rørte tyttebær eller ripsgelé og sylteagurk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10103)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Lesere: 1947 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Salat med brissel og sopp.Salat med brissel og sopp.
Denne retten har 122,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.
Denne retten har 91,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 90,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.