Lammenyrer med potetmos og ripsgelé





Lammenyrer med potetmos og ripsgelé oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Lammenyrer har en fin, mild smak og god konsistens, men det tar litt tid før de er ferdige til å spises. Nyrer må vannes ut slik at smaken passer våre sarte ganer.

Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 10 g Karbo, 5 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lammenyrer med potetmos og ripsgelé er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grlammenyre
4stksjalottløk
1ssolivenolje
1sssmør
3feddhvitløk
2kvist(er)hakket frisk timian
1dlhvitvin
4tsripsgelé
4tsripsgelé

Potemos

10stkpoteter
2dlmelk
2sssmør
0,5tssalt
0,5tskvernet pepper
0,25tsrevet muskatnøtt


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Lammenyrer med potetmos og ripsgelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier91.42565.10Kcal
Protein5.1832.02gram
Karbohydrat10.1862.93gram
Kostfiber1.066.55gram
Fett2.8017.31gram
Alkohol0.38 %2.35gram
Mettet fett1.348.28gram
Salt0.271.67gram
Pris på oppskriftenKr 3.92Kr 24.23Kr .-
Hele oppskriften veier2 473 totalt618 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Rens lammenyrene for hinner og del dem i to på langs. Klipp eller skjær vekk fett og hinner inne i nyrene. Legg dem i melk i kjøleskapet i 1-3 timer (eller over natten).

Skrell poteter til potetmos. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.
Skyll og tørk nyrene godt med kjøkkenpapir.
Del sjalottløk i to. Varm en stekepanne med smør og olje og stek løken til den begynner å bli gyllen. Tilsett hvitløk og nyrer og stek videre til nyrene begynner å få farge, ca. 3-4 minutter. Rist på pannen og øs nyrene med det varme smøret under steketiden. Krydre med litt salt og pepper og tilsett finhakket timian mot slutten av steketiden.
Løft nyrene over på en tallerken. Hold dem varme.

Sett stekepannen tilbake på platen og hell i hvitvin. Kok inn til det halve. Tilsett gelé og rør den inn i sausen til den smelter. Smak til med litt salt og pepper.

Server nyrene med en god potetmos og ripsgelé eller tyttebærsyltetøy.

Lammenyrer kan man få i lammesesongen om høsten, spør hos din lokale slakter eller i ferskvaredisken. Legg nyrene i kaldt vann i kjøleskapet over natten, eller i melk noen timer for å trekke ut blod og urenheter.
Nyrene krymper en del under tilberedning, så det holder å dele dem i to på langs.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34668)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 91 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 90,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.
Denne retten har 91,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat med brissel og sopp.Salat med brissel og sopp.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.