Salat med brissel og sopp





Salat med brissel og sopp oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Brissel fra lam eller kalv er en godbit som sjelden er å finne i kjøttdisken, men som er elsket av kokker og restaurantgjester på leting etter noe helt spesielt. Denne salaten med sopp og sitrusdressing framheves den milde, men egenartede smaken på brisselen. Brissel er en kjertel som finnes i halsen og som har som oppgave å utvikle en bestemt type celler som brukes i kroppen. Heter thymus på engelsk

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 9 g Karbo, 9 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Salat med brissel og sopp er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grkalvebrissel eller lammebrissel
3sshvetemel
1tssalt
0,5tskvernet pepper
1stkegg
2dlgriljermel eller panko brødkrum
7dlfrityrolje til stekingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Salat

200grkantarell
200grblandet babybladsalat
2dlspirer
0,5dlrødløk i tynne båter
0,5dlrødløk i tynne båter

Sitrusdressing

1stkappelsin, saften
2tsdijonsennep
1sssukker
4ssolje


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Salat med brissel og sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier122.24469.61Kcal
Protein9.2035.34gram
Karbohydrat8.8033.81gram
Kostfiber1.274.88gram
Fett5.3020.36gram
Mettet fett1.465.61gram
Salt0.652.51gram
Pris på oppskriftenKr 11.87Kr 45.60Kr .-
Hele oppskriften veier1 537 totalt384 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Legg brisselen i kaldt vann i kjøleskapet minst et døgn før den skal serveres. Skift vann flere ganger i løpet av tiden for å få skylt ut så mye urenheter som mulig. Fjern løsthengende hinner og fett.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i brisselen. La brisselen trekke i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl brisselen i iskaldt vann. Plukk vekk alle hinner. Del brisselen i biter om nødvendig.
Dette kan gjøres flere dager før brisselen skal serveres. Brisselen kan også legges i press for å få jevn tykkelse, med det er ikke nødvendig. Oppbevar brisselen i kjøleskap i kokevannet i en tett beholder.
Ha hvetemel, salt og pepper i en tallerken, sammenvispet egg i en annen og griljermel eller panko i en tredje. Vend bitene først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Rist av så mye overflødig griljermel som mulig.
Varm en kjele med frityrolje til 180 °C. Prøv med en trepinne om oljen er varm nok. Om det bruser godt rundt pinnen, så er det varmt nok til å legge i brisselbitene.

Fritér bitene 2-3 minutter, til de er gyllenbrune. Legg dem over på tørkepapir og la dem renne av.
Rist soppen raskt i en stekepanne og krydre forsiktig med litt salt og pepper.
Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Ha salat, løk og spirer i en bolle rett før servering og vend inn dressingen.
Fordel salaten på tallerkener og legg brissel og sopp på salaten. Server med en gang.

Brissel er en kjertel som ligger under brystbenet, og betegnes som en delikatesse i Frankrike og andre europeiske land. I Norge er det nesten bare brukt i restaurantbransjen, og er vanskelig å få tak i i vanlig handel. Men om du har en god slakter eller ferskvaredisk i nærheten, så spør om de kan skaffe. Brissel fra kalv er mest kjent, men også brissel fra lam er nydelig. De tilberedes på samme måte.

Brisselen må renses godt før tilberedning, og bør få ligge i kaldt vann over natten før du behandler den videre. Det er lenklest å rense den for alle hinner etter at den har trukket på ca 90 °C i ca 15 minutter og deretter avkjølt i kaldt vann. Den prosessen kan gjøres i god tid før videre tilberedning.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34666)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2019-04-16
Oppdatert dato:2019-04-16
Lesere: 672 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.Lammenyrer med potetmos og ripsgelé.
Denne retten har 91,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat med brissel og sopp.Salat med brissel og sopp.
Denne retten har 122,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Udyrets livrett.Udyrets livrett.
Denne retten har 90,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.