Fotograf:Meny Fiskegrateng med makaroni og torsk er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på og en fiskemiddag som barn ofte liker. Server med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.
Oppskriften inneholder 136 Kalorier, 10 g Karbo, 13 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit saus: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca 20 x 30 cm.
Dryss over strøkavring og stek den i forvarmet ovn på 180 °C i ca 30 minutter.
Serveres gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med smeltet smør og frisk dill ved siden av fiskegratengen.
Tips: Lag gjerne gratengen nesten helt ferdig dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap, slik at det kun er stekingen som gjenstår når man kommer hjem for å lage middag.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 32812)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2017-01-07
Oppdatert dato:2017-01-07