Fotograf:Studio Dreyer-Hensley For å få en sprø og god skorpe på fisken, kan du panere den. Smaker utrolig godt sammen med poteter stekt i ovn og en frisk grønn salat. Barnas favoritt.
Oppskriften inneholder 131 Kalorier, 8 g Karbo, 16 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett stekeovnen på 225 °C.
Skjær torsken i biter på ca. 5x3 cm.
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.
Pisk sammen egg i en annen vid skål.
Ha griljermelet i en tredje vid skål.
Vend torsken først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet.
Stek torsken i flytende margarin på varm stekepanne i ca. 4 minutter på hver side.
Ovnsstekte poteter
Vask potetene med skallet på og skjær i båter.
Vend potetbåtene i en blanding av olivenolje, timian, finhakket hvitløk, salt og pepper, og legg i en ildfast form eller langpanne.
Stek potetene i stekeovnen i ca. 30 minutter, eller til de er gyllenbrune og gjennomstekte. Vend på dem et par ganger under stekingen.
Server panert torsk med ovnsstekte poteter, salat og tomatsalsa.
Hvis du vil fritere fisken:
Varm olje i en stål- eller jernkjele. Oljen skal holde 180 °C ved fritering. den er passe varm når en brødterning blir brun på 1 minutt.
Friter fisken gyllen i den varme oljen i 3-5 minutter. Husk å ikke steke for mye fisk av gangen, da vil oljen bli nedkjølt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 35716)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2021-07-09
Oppdatert dato:2021-07-09