Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig og skummende. Varm opp melken til kokepunktet, og hell over i eggedosisen under konstant visping.
Ha det hele tilbake i gryten, og varm opp forsiktig under konstant omrøring til den begynner å virke lett kremet, ca. 85 grader. Kremen må IKKE koke.
Ha kremen over i en skål, så den avkjøles raskt.. Visp fløten lett, og vend inn i den avkjølede kremen.
Frys iskremen i en iskremmaskin, eller ha den i en skål som settes i fryseren. Rør jevnlig i isen under innfrysingen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30211)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-02-28
Oppdatert dato:2013-02-28