Hjortelår i smått



Hjortelår i smått inneholder 262 Kalorier, 2 g Karbo, 11 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Hjortelår i smått har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjortelår i smått er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3331 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grhjortefilet eller reinsdyrfilet
timian
1dashsalt
1dashpepper
revet sitronskall
blandet småsalat (som feltsalat, rabarbrasalat, ruccola)
1dashsmør og olje til steking

Trøffelolje

50grfinrevet trøffel
50grfinhakket sjalottløk
2dlextra virgin olivenolje
1dashsalt
1dashpepper

Grønn créme

1kopp(er)grønne (tinte) erter
Ca 1,5dlfløte
ørlite smør
0,5ssnøtteoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1ssolivenolje
sitronsaft
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Hjortelår i smått!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier261.86734.26Kcal
Protein10.9730.76gram
Karbohydrat2.135.97gram
Kostfiber0.872.44gram
Fett23.0864.72gram
Mettet fett6.4518.09gram
Salt0.361.01gram
Pris på oppskriftenKr 22.89Kr 64.18Kroner
Hele oppskriften veier1 122 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,25 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rull fileten i finhakket timian og revet sitronskall. Salte og pepre. Brunes i en blanding av smør og olje. Etterstekes i ovnen ved 150 °C i 8-10 min. La kjøttet få hvile før du skjærer i det.

Til crémen: Kok ertene i fløten en liten stund. Kjør det glatt i en food processor og bland/smak til med salt, pepper, sitron, olje og smør.

Kjør sammen alle ingrediensene til oljen raskt. La stå så smakene forsterkes.

Legg opp rene, friske og sprø salatblader. Skjær kjøttet i små, tynne skiver som fordeles utover på tallerkener. Fordel den grønne crémen i små drypp rundt omkring, og ringle oljen rundt til slutt. Ha godt, lunt bakverk til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28557)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-25
Oppdatert dato:2011-07-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.