Hjorterygg - hjortesadel inneholder
170 Kalorier,
1 g Karbo,
17 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Hjorterygg - hjortesadel har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjorterygg - hjortesadel er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12860 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjorterygg - hjortesadel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 169.75 | 596.44 | Kcal |
Protein | 16.57 | 58.22 | gram |
Karbohydrat | 0.69 | 2.42 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 11.19 | 39.32 | gram |
Mettet fett | 6.85 | 24.07 | gram |
Salt | 0.64 | 2.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.34 | Kr 60.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 108 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,62 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ryggen tørkes av og skjæres fri for sener. Baconskiver legges på tvers av ryggen. Brunes i ovnen ca. 12 min. ved 225 grader.
Fløte, 1 ts. salt og litt kulør kokes sammen og helles ved. Det hele steker nå videre i 50 - 60 min. ved 160 grader. Steken er ferdig når kjøtttermometeret viser 68 grader.
Steken skal nå hvile 10 - 15 min. før den skjæres ut i 1/2 cm. tykke, mye skrå skiver.
Sausen smakes nå til med ripsgele, salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 21752)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-06
Oppdatert dato:2006-04-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift