Hjortesteik på vestlandsk vis inneholder
84 Kalorier,
1 g Karbo,
16 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Hjortesteik på vestlandsk vis har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortesteik på vestlandsk vis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 40 lesere
Lesere:
93353 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortesteik på vestlandsk vis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.67 | 293.78 | Kcal |
Protein | 15.79 | 55.44 | gram |
Karbohydrat | 1.38 | 4.85 | gram |
Kostfiber | 1.24 | 4.35 | gram |
Fett | 1.39 | 4.88 | gram |
Mettet fett | 1.05 | 3.69 | gram |
Salt | 0.14 | 0.51 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.51 | Kr 57.97 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 107 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,59 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni inn steika med salt og pepar. Varm smør i ei gryte og brun steika på alle sider. Bruk reidskap av tre til å snu steika rundt i gryta. Gjer i stand ei langpanne der du legg i gulrot og knollselleri som er delt i små stykke.
Lag ei krydderblanding av 6-8 einebær, rosmarin og oregano. Gni steika inn med dette og legg den på ei rist over langpanna. Hell over ein halv liter vatn eller hjortekraft og sett steika i omnen på 200 grader. Bruk steiketermometer. La den stå i omlag ein og ein halv time. Følg med på temperaturen. Når kjemetemperaturen er omlag 70 grader er steika ferdig. Hugs å helle vatn frå langpanna (arroser) over steika med jamne mellomrom. Når termometeret viser 70 grader, tar du ut steika og pakkar den i aluminiumsfolie. Då vil varmen og safta fordele seg inne i steika.
Bruk sjyen frå langpanna og lag ein saus på denne måten: Sil sjyen. Lag ei smørjamning i steikepanna eller bruk litt smør og brun maisenna. Hell over sjyen og tilset salt og pepar og l ts sukker. Tilsett 4 dl. buljong eller kjøtkraft. Ha i nokre skiver brunost, 3 dl. fløyte og 2 dl. raudvin. La sausen koke 10 minutter og set den til side. Til hjortesteik småkar det godt med kokte poteter, kokt rosenkål, gulrot, brokkoli eller liknande grønsaker, samt røte tyttebær, rispgele eller rognebærgele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kystvilt
(Intern: 2118968977)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Norge
Innlagt dato:2005-06-23
Oppdatert dato:2005-06-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift