Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Hummer med nellik og spinat oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Hummer med nellik og spinat



Hummer med nellik og spinat inneholder 122 Kalorier, 0 g Karbo, 10 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Hummer med nellik og spinat har beregnet å ha følgende allergener Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummer med nellik og spinat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkhummer, á 500 g
4ssolivenolje
0,5tsnellikpulver
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
500grspinat, fersk
4sssmør
1feddhvitløk
1dashnykvernet svart pepper
1dashsalt
0,5dashpernod eller pastis




Næringsdeklarasjon for Hummer med nellik og spinat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.82336.95Kcal
Protein10.0527.80gram
Karbohydrat0.471.30gram
Kostfiber1.002.77gram
Fett8.6323.87gram
Mettet fett3.519.71gram
Alkohol0.01 %
Salt0.691.90gram
Pris på oppskriftenKr 21.67Kr 59.94Kroner
Hele oppskriften veier1 106 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Drep hummeren ved å stikke dem i hodet der det er avtegnet et kryss i skallet. Del dem i to på langs. Ta ut paven, fjern tarmen og riv av klørne. Kakk på klørne med baksiden av en tung kniv. slik at skallet sprekker rundt hele kloen. Krydre de halve hummerne med litt salt og nykvernet hvit pepper. Dryss forsiktig med litt nellik.

Sett en stor teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, legg i hummerklørne og stek dem i 10 minutter, de siste 5 minuttene under lokk. Ta dem ut og legg dem på stekeplate. Vask pannen, varm den opp igjen og ha i mer olje. Stek hummerhalvdelene med kjøttsiden ned på sterk varme i 3-4 minutter. Legg også hummerhalvdelene på stekeplaten og stek alt i ovn ved 200 C i 10 minutter.

Rens spinaten for de grove stilkene. Vask bladene gjentaatte ganger i kaldt vann slik at all sand blir borte. Ta spinaten i hendene og rust ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i ca en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det i flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Ha til slutt all spinaten i kjelen, kvern på svart pepper og rør inn pernoden.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7887)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 2113 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.