Hummer med nellik og spinat inneholder
122 Kalorier,
0 g Karbo,
10 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Hummer med nellik og spinat har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hummer med nellik og spinat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hummer med nellik og spinat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.82 | 336.95 | Kcal |
Protein | 10.05 | 27.80 | gram |
Karbohydrat | 0.47 | 1.30 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 2.77 | gram |
Fett | 8.63 | 23.87 | gram |
Mettet fett | 3.51 | 9.71 | gram |
Alkohol | 0.01 % | | | |
Salt | 0.69 | 1.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 21.67 | Kr 59.94 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 106 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,54 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Drep hummeren ved å stikke dem i hodet der det er avtegnet et kryss i skallet. Del dem i to på langs. Ta ut paven, fjern tarmen og riv av klørne. Kakk på klørne med baksiden av en tung kniv. slik at skallet sprekker rundt hele kloen. Krydre de halve hummerne med litt salt og nykvernet hvit pepper. Dryss forsiktig med litt nellik.
Sett en stor teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, legg i hummerklørne og stek dem i 10 minutter, de siste 5 minuttene under lokk. Ta dem ut og legg dem på stekeplate. Vask pannen, varm den opp igjen og ha i mer olje. Stek hummerhalvdelene med kjøttsiden ned på sterk varme i 3-4 minutter. Legg også hummerhalvdelene på stekeplaten og stek alt i ovn ved 200 C i 10 minutter.
Rens spinaten for de grove stilkene. Vask bladene gjentaatte ganger i kaldt vann slik at all sand blir borte. Ta spinaten i hendene og rust ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i ca en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det i flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Ha til slutt all spinaten i kjelen, kvern på svart pepper og rør inn pernoden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2176 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 7887)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.