Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Hummerpaté oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Hummerpaté



Hummerpaté inneholder 217 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Hummerpaté har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummerpaté er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 10 porsjoner
400grhummerjaler/kjøtt - kokt
300grferskrøkt laks
200grtorskefilet
2dlcréme fraîche
3dlkremfløte
3stkegg
0,5sstomatpuré
10plate(r)gelatin + 2 plater til sjyen
2dlvarm fiskebuljong
1dashsmør eller margarin
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
cognac
frisk dill
friske salatblader
sitroner i tynne båter
6dlcréme fraîche




Næringsdeklarasjon for Hummerpaté!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier217.29514.22Kcal
Protein9.8523.31gram
Karbohydrat1.383.27gram
Kostfiber0.010.02gram
Fett19.1545.32gram
Mettet fett10.7725.49gram
Salt0.831.97gram
Pris på oppskriftenKr 13.04Kr 30.86Kroner
Hele oppskriften veier2 367 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok torskefiletene i lettsaltet vann. Ta filetene opp av vannet og la dem renne av.

Legg eggene i kokende vann i ca 5 sekunder så eventuelle bakterier forsvinner fra skallene overflate.

Legg gelatinplatene i i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.

Finfordel hummerkjøttet, gjerne i kjøkkenmaskin. Tilsett halvparten av torskekjøttet. Tilsett créme fraîche og tomatpuré. Kjør et øyeblikk i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og fløte og kjør litt til. Tilsett cognac.

Ta gelatinplatene opp av vannet. Klem ut vannet og la det dryppe av. Smelt platene i litt kokende vann over svak varme og ha dem i fiskemassen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Skjær laksekjøttet i strimler. Vend strimlene i hummerblandingen.

Smør formen (patéform 1,5-2 liter). Ha halvparten av hummerfarsen i. Legg torskestykker i midten på langs. Legg resten av hummerfarsen oppå.

Løs opp de to siste gelatinplatene i den varme fiskebuljongen. Avkjøl og hell den deretter over hummerfarsen i formen. Sett formen i kjøleskap i minst 6 timer.

Server hummerpateen skåret i skiver og anrett på små salatblader med tynne sitronbåter og créme fraîche. Pynt med frisk dill.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7761)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 2803 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.