Jerpe i form med rotgrønnsaker inneholder
152 Kalorier,
4 g Karbo,
9 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Jerpe i form med rotgrønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jerpe i form med rotgrønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jerpe i form med rotgrønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 152.20 | 774.99 | Kcal |
Protein | 8.90 | 45.32 | gram |
Karbohydrat | 3.77 | 19.20 | gram |
Kostfiber | 1.31 | 6.67 | gram |
Fett | 10.81 | 55.04 | gram |
Mettet fett | 5.98 | 30.45 | gram |
Alkohol | 0.23 % | | | |
Salt | 0.18 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.32 | Kr 42.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 037 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med å ribbe og vaske jerpene. Del dem i to med saks og fjern rygg-, side- og brystbein.
Brun dem på begge sider og krydre med salt og pepper. Avkjøl dem.
Rens og kutt røttene i tynne strimler. Kutt purren i tynne skiver. Gi grønnsakene et oppkok i lettsaltet vann. Avkjøl.
Skrell og finhakk sjalottløken, fres den blank i en kjele og kok inn med hvitvin.
Slå over fløten og kok til den tykner litt. Ha i litt salt og hvit pepper. Avkjøl.
Smør den ildfast formen med smør og fordel grønnsakene i bunnen. Legg over de avkjølte jerpene. Tøm over den innkokte fløten.
Kjevle ut butterdeigen til halv tykkelse. Prikk den med gaffel. Skill eggene og pensle kanten på formen med eggehviter. Pensle butterdeigen med eggeplommene, og lag et pent mønster med en gaffel.
Legg butterdeigen forsiktig over formen og trykk ned på sidene av formen, slik at den limer. Ikke trykk på kanten slik at deigen ryker!
Forvarm ovnen til 200 C og stek det hele i 25 minutter. Da skal butterdeigen være pent brun og jerpene akkurat gjennomstekt.
Sett formen på bordet umiddelbart og skjær av lokket med en tynn, skarp kniv.
Butterdeiglokket fungerer som brød eller poteter. Hvis du ønsker det, kan en god salat serveres til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8116)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
3383 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.