Jerpe i form med rotgrønnsaker





Jerpe i form med rotgrønnsaker inneholder 154 Kalorier, 4 g Karbo, 9 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Jerpe i form med rotgrønnsaker har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Jerpe i form med rotgrønnsaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkjerper
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
2stkgulrøtter
2stkpersillerøtter
0,5stksellerirot
0,5stkpurre
2stksjalottløk
0,5dlhvitvin
4dlfløte
1plate(r)butterdeig, frossen
2stkegg


Annonse



Næringsdeklarasjon for Jerpe i form med rotgrønnsaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154.00784.16Kcal
Protein8.9045.32gram
Karbohydrat3.7719.20gram
Kostfiber1.316.67gram
Fett11.0156.06gram
Mettet fett6.1731.42gram
Alkohol0.23 %
Salt0.180.93gram
Pris på oppskriftenKr 8.32Kr 42.37Kroner
Hele oppskriften veier2 037 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å ribbe og vaske jerpene. Del dem i to med saks og fjern rygg-, side- og brystbein.

Brun dem på begge sider og krydre med salt og pepper. Avkjøl dem.

Rens og kutt røttene i tynne strimler. Kutt purren i tynne skiver. Gi grønnsakene et oppkok i lettsaltet vann. Avkjøl.

Skrell og finhakk sjalottløken, fres den blank i en kjele og kok inn med hvitvin.

Slå over fløten og kok til den tykner litt. Ha i litt salt og hvit pepper. Avkjøl.

Smør den ildfast formen med smør og fordel grønnsakene i bunnen. Legg over de avkjølte jerpene. Tøm over den innkokte fløten.

Kjevle ut butterdeigen til halv tykkelse. Prikk den med gaffel. Skill eggene og pensle kanten på formen med eggehviter. Pensle butterdeigen med eggeplommene, og lag et pent mønster med en gaffel.

Legg butterdeigen forsiktig over formen og trykk ned på sidene av formen, slik at den limer. Ikke trykk på kanten slik at deigen ryker!

Forvarm ovnen til 200 C og stek det hele i 25 minutter. Da skal butterdeigen være pent brun og jerpene akkurat gjennomstekt.

Sett formen på bordet umiddelbart og skjær av lokket med en tynn, skarp kniv.

Butterdeiglokket fungerer som brød eller poteter. Hvis du ønsker det, kan en god salat serveres til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8116)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere: 3187 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.