Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.
Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.
Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.
Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 33100)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Diabetes mat Innlagt dato:2017-06-15
Oppdatert dato:2017-06-15