Fotograf:Kylling.no Eldre tradisjonsrik pudding til selskapene i jula.
Oppskriften inneholder 223 Kalorier, 25 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julens festpudding!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
223.29
462.79
Kcal
Protein
6.88
14.26
gram
Karbohydrat
24.76
51.32
gram
Kostfiber
1.32
2.74
gram
Fett
9.21
19.09
gram
Mettet fett
1.73
3.59
gram
Alkohol
1.60 %
Salt
0.19
0.38
gram
Pris på oppskriften
Kr 4.82
Kr 9.99
Kroner
Hele oppskriften veier
2 073
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
1 stor eller 2 små brødformer)
Mal mandlene i en matprosessor eller i en mandelkvern. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett massen med teskje på en bakepapirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. Hold av noen makroner til pynt.
La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller natten over. Del skorpefri loff i terninger og kok dem i melken i 5 minutter. Rør smøret mykt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, smør, rosiner og brødmasse. Legg puddingmasse og makroner lagvis i smurt form. Stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 1 time.
Knekk eggene og hell dem gjennom en sikt. Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele og varm opp til sausen tykner. Rør godt hele tiden. Avkjøl sausen. Server puddingen lunken med kald sitronsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 2456)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2018-08-15
Lesere: 2405 totalt.