Fotograf:Kylling.no Eldre tradisjonsrik pudding til selskapene i jula.
Oppskriften inneholder 224 Kalorier, 25 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mal mandlene i en matprosessor eller i en mandelkvern. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig. Sett massen med teskje på en bakepapirkledd stekeplate og stek midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter. Hold av noen makroner til pynt.
La rosinene trekke i rom i 1/2 time eller natten over. Del skorpefri loff i terninger og kok dem i melken i 5 minutter. Rør smøret mykt. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, smør, rosiner og brødmasse. Legg puddingmasse og makroner lagvis i smurt form. Stek i vannbad nederst i stekeovnen ved 175 °C i ca. 1 time.
Knekk eggene og hell dem gjennom en sikt. Bland alle ingrediensene til sausen i en tykkbunnet kjele og varm opp til sausen tykner. Rør godt hele tiden. Avkjøl sausen. Server puddingen lunken med kald sitronsaus.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 2456)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2018-08-15