Kalkunsylte



Kalkunsylte oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig av svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Denne delikate julesylta er laget ved å legge lyst og mørkt kalkunkjøtt lagvis med krydder mellom lagene. Dermed får vi samme utseende som ei tradisjonell sylte, uten at fett er tilsatt.

Oppskriften inneholder 137 Kalorier, 0 g Karbo, 22 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Kalkunsylte er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 6770 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
500grkalkunskanker (”leggen”)filetkjøtt og avskjær fra skroget, til sammen ca. 500 g
kalkunskinn fra filetene
0,5tssalt
0,5tspepper
0,5tsmalt nellik
0,25tsmalt allehånde
0,5tsmalt ingefær
1,5tsgelatinpulver




Næringsdeklarasjon for Kalkunsylte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136.54702.12Kcal
Protein22.08113.54gram
Karbohydrat0.432.21gram
Kostfiber0.211.08gram
Fett5.1226.33gram
Mettet fett1.688.64gram
Salt0.854.35gram
Pris på oppskriftenKr 12.46Kr 64.07Kroner
Hele oppskriften veier514 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,25 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet fra skankene og fjern hinner og sener. Del ”filetsnippen” nesten over og brett den ut. Legg mørkt lårkjøtt og lyst filetkjøtt hver for seg.
Bland sammen alle krydderene.
Legg et fuktet klede/glasshåndkle i en liten bolle. Skjær til kalkunfiletskinnet slik at det dekker bunnen i bollen. Ha på mørkt lårkjøtt og filetkjøtt lagvis med krydderblandingen i mellom.

Legg på det andre filetskinnet. Stram sammen håndkle på toppen og knyt igjen med bomullstråd. Surr bomullstråd i et pent mønster rund sylten.
Legg sylten i en liten kjele og hell på kokende kraft slik at det dekker sylten (bruk en liten kjele så trenger du ikke så mye kraft, den får en litt særegen smak av fra krydderene og er ikke så anvendelig etterpå). Legg gjerne en bit gulrot, løk og urtekvister i kraften. Sett et steketermometer ned i midten på sylten (midten av tøyknuten) og la sylten trekke i kraften til termometeret viser 69 °C.

Ta den opp og la den hvile litt før den legges i press mellom to tallerkener med noe tungt oppå. La den være i press ca. 1 døgn.

Oppbevares kaldt noen dager, kan også fryses. Server med rødbeter, sylteagurk, sennep/sennepsaus og lefser.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24532)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-03
Oppdatert dato:2016-12-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunsylte.Kalkunsylte.
Denne retten har 136,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikosfylt kalkunrull.Aprikosfylt kalkunrull.
Denne retten har 114,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gåseleverfylt kalkunrull.Gåseleverfylt kalkunrull.
Denne retten har 136,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.