Fotograf:
Grete Roede
Kalverulade med reker inneholder
64 Kalorier,
2 g Karbo,
10 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Kalverulade med reker har beregnet å ha følgende allergener
Selleri, Skalldyr, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalverulade med reker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4715 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalverulade med reker!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
|---|
| Kalorier | 63.56 | 221.39 | Kcal |
| Protein | 9.76 | 34.00 | gram |
| Karbohydrat | 2.01 | 7.00 | gram |
| Kostfiber | 0.41 | 1.43 | gram |
| Fett | 1.74 | 6.06 | gram |
| Mettet fett | 0.82 | 2.86 | gram |
| Salt | 0.48 | 1.67 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 9.44 | Kr 32.88 | Kroner |
| Hele oppskriften veier | 1 393 | gr totalt | gram |
| Energiprosent fra karbo | 12,64 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Reker og kalvekjøtt - en noe uvant kombinasjon, men hvorfor ikke prøve noe nytt og godt?
Skjær kalvekjøttet i 8 store flak, så tynne som mulig. Bank ut hvert flak så de blir store og flate. Finhakk reker, løk, sjampinjong og selleriblad, bland sammen og fordel blandingen på de 8 kalvestykkene og spre det utover. Rull kjøttstykkene sammen som en rulade. Bind ruladene opp med hyssing eller bruk 3 tannstikkere for å holde dem sammen. Rør ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gressløk, løk og pepper. La det få et lett oppkok. Legg i kalveruladene og damp dem under lokk i ca. 20 minutter. Ruladene tas opp av kraften med hullsleiv.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann. Jevn kraften og rør godt. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt. Om ønskelig, ha i litt vineddik.
Server kalveruladene med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli. Får du ikke tak i kalvefilet, kan du bruke svinefilet, det har omtrent samme energiinnholdet som kalv.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Grete Roede
(Intern: 734)
Kategori:
Kokt/dampet
Diett/allergi:
Kalorifattig
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-10
Oppdatert dato:2002-08-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift