Kalvestek i gryte 2



Kalvestek i gryte 2 oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Kalvestek med fløtesaus, fornem mat for både bestemor og barnebarn. Den gode gamle jerngryta, eller den moderne titangryta med glasslokk, gir minst like godt resultat. Her blir alle godsmakene fra steken tatt vare på i form av en deilig stekesjy, som er grunnlaget for fløtesausen.

Oppskriften inneholder 113 Kalorier, 6 g Karbo, 7 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kalvestek i gryte 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 15653 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,2kgkalvestek
2tssalt
1tspepper
2sssmør
2ssurtekrydder, f.eks. basilikum
2dlfløte
2dlvann

Saus:

Ca 4dlkraft
2tsmaizenna
3ssvann
2sssyltet, rød pepperIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sssmør
0,5tspepper
0,5tssalt

Helstekte poteter:

10stkpotet
2ssolje
0,5potte(r)frisk timian
3feddhvitløk
100grsmør
2tssalt
400grgrønn frisk asparges
1,5tssalt




Næringsdeklarasjon for Kalvestek i gryte 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112.721 132.77Kcal
Protein7.4374.67gram
Karbohydrat5.8058.29gram
Kostfiber1.1011.05gram
Fett6.4064.32gram
Mettet fett3.6236.38gram
Salt1.2312.33gram
Pris på oppskriftenKr 9.32Kr 93.66Kroner
Hele oppskriften veier4 020 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo20,58 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Gni steken med salt og pepper, og brun den raskt i smør i gryta. Sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 1/2 time til steketermometeret viser 65 ºC. Ta den opp og la den hvile i ca. 15 minutter.

Vask potetene godt. Behold skallet på og legg dem i en smurt ildfast form. Legg kvister av timian og finhakket hvitløk over potetene. Strø på salt. Skjær smør med en ostehøvel og legg skivene over potetene. Strø på salt.
Sett potetene inn i stekeovnen på 200 °C i ca. 45 minutter, til potetene er møre.
Sil stekkraften. Smelt smør i en kjele rør inn hvetemel til du får en glatt jevning. Hell i kraften, og rør godt mens den koker opp og tykner. La sausen koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp. Rens aspargesen, ta bort den nederste delen av stilken som er treen. Kok aspargesen ca. 5 minutter.
Server steken med asparges og helstekte poteter.

Hvis du ikke har stekeovn kan du fint steke potetene i en gryte med lokk. Ha smør eller olje i gryta og surr potetene godt på middels varme. Skru ned temperaturen litt og legg på lokk. Snu potetene innimellom til potetene er møre. Smak til med salt før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 19500)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-12
Oppdatert dato:2022-02-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvestek i gryte 2.Kalvestek i gryte 2.
Denne retten har 112,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.Ossibuchi al Pomodoro.
Denne retten har 99,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvepølser.Kalvepølser.
Denne retten har 197,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalverulade med reker.Kalverulade med reker.
Denne retten har 63,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.