fersk lever av torsk eller sei 2 dl vann 1 ts salt 1 ts eddik 1 laurbærblad
Fremgangsmåte:
Legg leveren i kaldt vann så blod trekkes ut. Av og til sitter det små ringformede snyltere i leveren. De følger med hvis man trekker hinnen av leveren.
Kok opp vannet med salt, eddik og laurbærblad. Legg leveren i et glas, f.eks. syltetøyglass, eller en liten krukke og hell det kokende vannet over. Sett glasset eller krukken i kokekaret til fisken, eller vannbad i separat kokekar, og kok leveren i 10 minutter.
Server den rykende varm til den kokte torsken eller seien.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11334)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.