Fotograf:
Synøve Dreyer
I denne oppskriften får torsken en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det brokkolikrem, appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter. Oppskriften inneholder
38 Kalorier,
2 g Karbo,
4 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4866 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 38.10 | 403.14 | Kcal |
Protein | 3.82 | 40.42 | gram |
Karbohydrat | 2.35 | 24.87 | gram |
Kostfiber | 0.77 | 8.15 | gram |
Fett | 1.32 | 13.97 | gram |
Mettet fett | 0.70 | 7.41 | gram |
Salt | 2.48 | 26.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.30 | Kr 34.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 232 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,67 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær torsken i serveringsstykker.
Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og skjær løk i skiver.
Kok opp vannet og tilsett appelsinskall, løkskiver, salt, persillestilker, sorte pepperkorn, korianderfrø, fennikelfrø og stjerneanis. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak.
Legg i torskestykkene, kok opp og la dem trekke i 10 minutter. Ta av skinnet før servering.
Brokkolikrem
Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden.
Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt.
Hell av kokevannet, og mos kokt brokkoli og smør godt sammen.
Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper.
Stek de ekstra brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
Vend dem forsiktig inn i brokkolikremen ved servering.
Glaserte gulrøtter
Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning.
Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
La gulrotstavene surre til de er myke.
Dryss over litt salt og pepper like før servering.
Server kokt torsk med brokkolikrem, glaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31150)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Innlagt dato:2014-02-09
Oppdatert dato:2014-02-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift