Fotograf:
Synøve Dreyer
Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker. Dette er en oppskrift for de hyggelige stunder.. Oppskriften inneholder
113 Kalorier,
1 g Karbo,
11 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvitvinsdampet torsk med safransaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3714 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvitvinsdampet torsk med safransaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.83 | 354.15 | Kcal |
Protein | 11.45 | 35.94 | gram |
Karbohydrat | 0.61 | 1.91 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.31 | gram |
Fett | 6.54 | 20.53 | gram |
Mettet fett | 3.79 | 11.90 | gram |
Alkohol | 0.79 % | | | |
Salt | 1.30 | 4.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.38 | Kr 38.86 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 256 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,16 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over salt. La dem ligge i ca. 20 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den.
Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitronen, og legg i fiskestykkene.
La dem trekke i ca. 7 minutter.
Ta dem opp, legg dem på et fat og dekk med aluminiumsfolie.
Hold fisken varm i stekeovnen ved 70 grader.
Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.
Server fisken i sausen med poteter, sukkererter eller andre grønnsaker
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29443)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift