Fotograf:
Synøve Dreyer
Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften. Oppskriften inneholder
35 Kalorier,
3 g Karbo,
4 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt torsk med karrisaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5557 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt torsk med karrisaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 35.35 | 345.73 | Kcal |
Protein | 4.30 | 42.06 | gram |
Karbohydrat | 2.73 | 26.70 | gram |
Kostfiber | 0.42 | 4.11 | gram |
Fett | 0.71 | 6.94 | gram |
Mettet fett | 0.31 | 3.03 | gram |
Salt | 3.33 | 32.60 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.95 | Kr 28.85 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 912 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,89 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens fiskeskivene godt for blod og den tynne, mørke hinnen i buken, og la dem ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
Karrisaus
Surr finhakket sjalottløk og karri i smør til løken er myk, men ikke brun.
Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter.
Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg.
Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
Torsk
Mål opp vann, kok det opp, og tilsett 0,5 dl salt per liter. Tilsett pepper og eddik og kok opp vannet igjen.
Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kokekaret til siden og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca.7 minutter.
Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30336)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift