Fotograf:
Lauritzen og Westhammer
Dette er en spennende og smakfull vri på den klassiske boknafisken. I denne oppskriften er den med spekeskinke, vaktelegg, gulrotpuré og rødbeteglace på toast. Oppskriften inneholder
144 Kalorier,
10 g Karbo,
15 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Boknafisk på toast med gulrotpuré, spekeskinke, vaktelegg og rødbete er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4399 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Boknafisk på toast med gulrotpuré. spekeskinke. vaktelegg og rødbete!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 144.37 | 476.96 | Kcal |
Protein | 14.61 | 48.27 | gram |
Karbohydrat | 10.02 | 33.10 | gram |
Kostfiber | 1.51 | 4.99 | gram |
Fett | 4.16 | 13.74 | gram |
Mettet fett | 2.18 | 7.20 | gram |
Alkohol | 0.77 % | | | |
Salt | 0.75 | 2.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.89 | Kr 32.67 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 322 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,76 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i porsjonsstykker og la trekke i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
Skjær loffen i skiver og stek gyllen i klaret smør.
Strimle spekeskinke og stek sprø.
Kok vakteleggene i 2 minutter, avkjøl godt og skrell.
Gulrotpuré
Skjær gulrot i biter og kok mør i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og la dem dampe godt av.
Kjør til en glatt puré i foodprosessor.
Smak til med saften av lime og salt.
Rødbete
Skjær rødbete i terninger og fres i smør.
Tilsett rødvin og balsamicoeddik, og kok inn.
Hell over oksefond og rør godt sammen.
Server boknafisken på toast med spekeskinke, vaktelegg, gulrotpuré og rødbete på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 31817)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Innlagt dato:2014-12-26
Oppdatert dato:2014-12-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift